Här kommer de båda recepten jag lovade...
Tacopaj
3 dl graham- eller vetemjöl
75 gram smör eller margarin
0,5 dl vatten
2 tsk salt
-Knåda ihop degen och tryck ut den i en smord rund pajform. Nagga med gaffel.
Förgrädda bottnet i 175 graders värme ca. 15 minuter.
400 gram nötfärs - steks i panna
En påse tacokrydda - blandas i det stekta maletköttet
2 dl vatten - blandas i det stekta maletköttet
Låt puttra en stund tills vätskan har avdunstat.
Bred ut maletkött-blandningen i pajskalet.
3 tomater - skivas och radas ut över pajen.
Pricken över i:et
2 dl creme fraiche
4 msk majonnäs
4 msk grillkrydda
-Blandas och breds ut över pajen.
Strö tillsist över 150 gram riven ost.
Grädda i 200 grader varm ugn tills hela pajen är "bubblande varm", ca. 20 minuter.
Chokladkolapaj
Botten
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 msk kallt vatten
-Knåda ihop och tryck ut i en smord pajform eller en form med löstagbar kant. Nagga och grädda sedan bottnet i 200 grader ca. 12 minuter.
Mörk chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1,5 dl mörk sirap
1 msk kakao
-Småkokas ca. 10-15 minuter, tills den har en temperatur på 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör snabbt ner
100 gram hackad mörk choklad
50 gram smör
Häll den varma blandningen över pajskalet.
Ställ kallt för att stelna.
Ljus chokladkola
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
Kokas på samma sätt som den mörka kolan.
Dra kastrullen från värmen och rör snabbt ner
100 gram vit choklad
50 gram smör
Häll snabbt den ljusa kolan över den stelnade mörka fyllningen.
Ställ kallt för att stelna.
Ta fram pajen en stund innan servering.
Servera gärna med vispgrädde och hallon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar